Trgovina

Vodni filter WES003-AL


6,50 z DDV

Šifra: Vodni filetr WES003-MG-1 Kategorija:

Opis

Zakaj uporabljali vodni filter WES003-AL?

Zaradi vse večje uporabe pesticidov in drugih vrste onesnaženj, ki pronicajo v podtalnico je smiselno razmisliti o uporabi vodnih filtrov. Vodni filtri omogočajo, da iz vode izločimo primesi, ki našemu telesu ne koristijo oz. mu lahko na dolgi rok škodujejo. Glede na to za kakšno vrsto vodnega filtra se bomo odločili, pa lahko z njimi vodo tudi obogatimo. Tako npr vodni filter WES003-AL obogati vodo z minerali, poveča ORP* (oksidacijsko redukcijski potencial) raven vode ter odstranjuje proste radikale. Voda, ki jo filtriramo s vodnim filtrom WES003-AL je dobrega okus in jo lahko uporabljamo tudi pri pripravi konopljinega soka.

Lastnosti vodnega filtra WES003-AL

  • WES003-AL je alkalni filter  obogati vodo z alkalnimi  minerali in  poveča pH vode,
  • zniža raven ORP za 300-350mv, zaradi česar je voda odličen antioksidant, ki odstranjuje proste radikale,
  • odstranjuje  klor, pesticide, herbicide in težke kovine.
  • dobljena voda vsebuje natrijeve, kalcijeve, magnezijeve in kalijeve ione.
  • vidno izboljša vonj in okus vode.

Kakšna je kvaliteta vode po uporabi vodnega filtra WES003-AL?

Kakšna je voda po uporabi vodnega filtra WES003-AL? Po filtriranju vode z vodnim filtrom WES003-AL je sestava vode zelo podobna ustekleničeni vodi, čeprav je veliko odvisno od prvotne vsebnosti mineralov v vodi iz pipe. Ta voda je odlična za pitje, ne da bi jo pred uporabo prekuhali.

Kaj je ORP (oksidacijsko redukcijski potencial) in zakaj je pomemben?

ORP je izraz, ki se pogosto uporablja pri obdelavi vode in v prehranbeni industriji. S ORP (oksidacijsko redukcijski potencial) vrednostjo merimo čistost vode in njeno spososbnost, da razgrajuje nečistoče v vode.  ORP razpon je od – 2.000 do + 2.000, merilna enota pa milivolt (mV). Glede na to, da je ozon oksidant, nas zanimajo samo pozitivne ORP vrednosti (nad 0 mV). Bolj ko je voda umazan, manjša je količina kisika v vodi, ker organski delci porabljajo kisik, zato je nivo ORP-ja nižji. Višje vrednosti ORP kažejo, da ima voda večjo sposobnosti, da uniči nečiste delce v vodi kot so mikroorganizmi in nečistoče na osnovi ogljika.