Blog

Zdrav in nasiten zajtrk

Skuta-s-sadjem

Začnimo dan z zdravim  in nasitnim zajtrkom

Zdrav in nasiten zajtrk je lahko dobra popotnica za začetek delovnega dneva. Nov dan lahko začnemo s pripravo zdravega zajtrka, ki nas bo nasitil in dal moči za nove podvige, hkrati pa nas ne bo obremenjeval. Dobro je, da občasno spremenimo navade in si tudi zajtrk pripravimo malo drugače. Spremembe nikoli ne škodijo. Tokrat vam predlagamo, da si za začetek dneva pripravite okusen zajtrk s skuto, svežim sezonskimm sadjem, konopljinim prahom, mešanico medu in mletih lanih semen (linomel) in oreščkov.

Zdrav in nasiten obrok za zajtrk

Začnimo dan s zdravim, lahkim in nasitnim obrokom, ki je poleg vsega še hitro pripravljen. Pri izbiri sestavin smo lahko kreativni. Izberemo lahko sezonsko sadje, v kolikor pa tega nimamo pri roki pa se lahko poslužimo tudi vloženega ali sušenega sadja. Sušeno sadje lahko kot dodatek k zajtrku predhodno namočimo.

Kaj potrebujemo za pripravo zdravega in nasitnega zajtrka?

Sestavine:
– 2 jedilni žlici linomela*
– 1 jedilna žlica medu
– 1 čajna žlička konopljinega praha
– 100 g -125 g albuminske skute
– 3 jedilne žlice olja iz konopljinih semen
– sveže sadje in sokovi
– oreščki

Kako ga pripravimo?

Priprava zdravega in nasitnega zajtrka je hitra

V stekleno posodo stresite dve jedilni žlici linomela in prekrijte s plastjo sezonskega sadja. Odločajte se za mešano sadje ali za eno vrsto sadja. Po želji. Pozimi lahko različno uporabite nastrgana jabolka. Dodajate lahko sok češnje, borovnice ali kutine, tudi rozine, marelice in drugo sadje, namočeno v jabolčnem soku. Tri jedilne žlice konopljinega olja vlijte v skuto,dodajte konopljin prah in počasi mešajte, dokler se olje in konopljin prah ne bosta povsem vpila v zmes. Ko je zmes končana jo dodamo k sadjem in oreškom. Da bi dobili vsak dan različen okus, dodajamo različno sadje, oreščka, zelišča …

med v kozarcu

Kako pripravimo Linomel?

V mlinčku za kavo zmeljete laneno seme (meljete majhne količine, da se seme ne pregreje) in dodajte ekološki med. Razmerje je 6:1.

Zdrav in nasiten obrok nas bo pripravil, da bomo napore in obveznosti opravljali lažje in z več energije. Začnimo dan uspešno!

Zanimivo branje

Superhrana

 

Share on facebook

Povezani članki

Priporočamo

Konopljin prah

Konopljin prah iz zmletih vršičkov in lističev mlade konoplje odličen dodatek k hrani. 

Konopljin prah iz listov in vršičkov konoplje